Choose your language

Sajten för dig som vill lyckas som företagare. Som får du ta del utav råd, tips, verktyg och andras erfarenheter. Du kan även bygga ditt eget nätverk av viktiga kontakter.
Gör MittFöretag till din startsida
Dela

Bli medlem direkt!
Helt kostnadsfritt.


  • Marknadsför ditt företag
  • Diskutera i forumet
  • Kommentera inlägg
  • Sök andra medlemmar

Entreprenörens underbara liv

2012-09-10Entreprenörens underbara liv

Äntligen dags för Mitt Företag 2012 i din stad!

Vårens 6 städer är avklarade, och nu drar Mitt Företag-turnén vidare genom Sverige. Under hösten landar vi i Jönköping, Malmö, Sundsvall, Gävle, Uppsala, Enköping, Södertälje, Linköping, Örebro och Stockholm. Som vanligt är vi runt 200 av respektive stads mest drivna företagare på plats, och du kan se fram emot en fantastisk eftermiddag som verkligen för skillnad. Hur mycket framgång tål ditt företag?

Vi har lärt oss att det bara finns ett sätt att skapa företag i mästarklass – att lära sig av dem som har gjort det förut. Därför är den gemensamma nämnaren på våra besökare tydlig – alla har bestämt sig för att lyckas med sina företag. På plats finns dina förebilder – som redan har uppnått den framgång du strävar efter. Du får också lyssna till några av landets mest inspirerande entreprenörer – som avslöjar hur du bygger ett företag i mästarklass.

Om du vill bygga ett framgångsrikt företag – boka din plats direkt innan biljetterna tar slut (platserna är begränsade). För du tål väl mer framgång i ditt företag?

3 okt Jönköping
4 okt Malmö
17 okt Sundsvall
18 okt Gävle
24 okt Uppsala
25 okt Enköping
7 nov Södertälje
8 nov Linköping
14 nov Örebro
15 nov Stockholm

Vi ses på Mitt Företag 2012.

Gustaf

Kicki-Theander-till-pres

En av våra fantastiska föreläsare, Kicki Theander.

0 kommentarer

Taggar: Inga taggar
2012-08-07Entreprenörens underbara liv

Därför måste företagare tänka mer!

Hur ofta sätter du av tid till att bara tänka? Hur jobbar du med reflektion och inspiration i ditt företag? Själv har jag på sista tiden avsatt tid och energi till att bara tänka och reflektera – och det har verkligen givit fantastisk effekt. Här berättar jag hur jag gör.

Tid i kalendern för att tänka
Jag har börjat avsätta tid i kalendern för ren tankeverksamhet. Sedan jag började med det – för några månader sedan – har jag knäckt ideer som kommer göra enorm skillnad för mina bolag. Dessa ideer hade jag aldrig fått annars.

Hitta rätt stämning
Vissa av oss vill ha stillhet, andra söker publika sammanhang för att få inspiration. Försök att hitta din mest inspirerande omgivning, och spendera tid för tanke där. Komplettera gärna med musik som inspirerar dig.

Utnyttja dötiden
När du åker buss, bil eller tunnelbana har du ypperliga tillfällen att tänka i fred. För mig fungerar tunnelbanan utmärkt.

Summa summarum – ägna mer av din tid till att tänka. Det fungerar för mig – jag känner mig starkare och mer klarsynt än någonsin! Testa du med.

Gustaf

20120807-170832

0 kommentarer

Taggar: Inga taggar

2012-08-07Entreprenörens underbara liv

Mina bästa hösttips för ditt företag

Äntligen är företagarhösten här och med det sjudande aktivitet här på mittföretag.com. Idag bjuder jag på 3 enkla och konkreta råd som maximerar ditt företagande i höst.

1. Planera
Använd program som Evernote eller Things för att planera din höst. Håll dig till en to-do-list, och skriv ner allt du vill åstadkomma under hösten. Kategorisera sedan alla uppgifter och planera in tid för dem.

2. Skapa en plan för sociala medier
Välj med omsorg vilka sociala medier ditt företag ska synas i, och satsa hellre ordentligt på några få än att vara med överallt. Ha en plan för vad ni ska kommunicera och hur ni ska interagera med andra. Jag rekommenderar Facebook och LinkedIn.

3. Utbilda dig
Precis som OS-gänget måste vi träna för att bli våra bästa jag. Läs böcker (just nu rekommenderar jag Napoleon Hill), gå utbildningar och umgås med människor som har de resultat du själv vill ha.

Nu kör vi företagare – mot den bästa hösten någonsin!

Gustaf

20120807-1443221

Bild: En tillbakablick till Mitt Företag 2012 i Karlstad.

0 kommentarer

Taggar: Inga taggar
2012-06-11Entreprenörens underbara liv

5 sätt att bli mer effektiv som företagare

Idag fick jag nys om följande tips från Tomas Barth om sätt att bli mer produktiv och effektiv som företagare. Som vanligt delar jag med mig av allt här på mittföretag.com. Tomas håller också kurser under ämnet “Mer egen tid och lönsammare affärer” – vilket förstås låter lockande!

Här kommer Tomas 5 tips för att snabbt höja produktiviteten i företaget.

1. Tänk på vad du tänker på.
Hur du än tänker, så blir det som du tänker. Tankar erhåller näring genom att de tillåts vara kvar och utvecklas i vårt medvetande. Om de gagnar din sak är det bra. Om de motarbetar dig så mår du bäst av att snabbt låta dem passera vidare. Upprepa ett mantra som känns ok för dig, t ex ”Fokus på mina mål skapar de resultat jag vill ha”. Inom några minuter kommer en mer konstruktiv energi tillbaks.

2. Framåttänkande utvecklar, tillbakablickar konserverar.
Dina tankar utgör en radar som undermedvetet fångar upp allt i din omgivning som har att göra med det du tänker på. Att ha visioner och mål innebär att ditt undermedvetna ger företräde till sådant som för dig vidare mot deras förverkligande. Tänker du tillbaks, och kanske grämer dig över tidigare händelser, kan föreställningar om otur och mindre goda förutsättningar bita sig fast. De blockerar då öppenheten för nya möjligheter som dyker upp.

3. 3/3/3-listan
Inför varje ny månad noterar du 3 uppgifter av högt värde som ska vara avklarade innan månaden gått. Sedan gör du på samma sätt inför varje ny vecka, och om så är tillämpligt även inför varje ny arbetsdag. Du kommer snabbt att märka positiva resultat i din verksamhet. Det har också det goda med sig att du kan gå hem nöjd varje dag även om du inte utfört dem, för då har du gjort saker som dykt upp som var ännu viktigare.

4. Lita på processen
Processen är följande enkla formel: Resultat = Fokus + Tid.
Där du lägger ditt fokus och din tid är där resultaten skapas. Är du på det klara med vad din tid går åt till varje dag? Om inte, så har du mycket att vinna på att genomföra en aktivitetsuppföljning under någon eller några dagar. Det ger dig möjlighet att göra fler medvetna val som gagnar utfallet bättre i din verksamhet.

5. Ställ dig några enkla frågor innan uppdykande uppgifter får prioritet
Säg inte automatiskt ja till uppgifter som kanske spontant upplevs som viktiga att åtgärda direkt. Ställ dig först följande frågor, och se om det är rätt beslut.
a. Är det värt besväret?
b. Är det i linje med mina intressen?
c. Från vem eller vad ska jag ta den tid som uppgiften erfordrar?

För dig som säker fördjupning i ämnet – läs om Tomas aktuella utbildning på meregentid.nu

Laddad för en fortsatt underbar företagardag och Sveriges -Ukraina!

Gustaf

0 kommentarer

Taggar: Inga taggar
2012-05-21Entreprenörens underbara liv

Vinn biljetter till Mitt Företag 2012 i Norrköping och Stockholm

Är du en driftig företagare som vill lyckas med ditt företag?
Vill du inspireras av några av landets främsta entreprenörer och inspiratörer?
Vill du få gratis marknadsföring av ditt företag?

Då är Mitt Företag 2012 evenemanget för dig. Efter 4 succéevenemang runt om i Sverige landar vi nu i

Norrköping  23/5
Stockholm 24/5

Nu har du möjlighet att vinna 2 biljetter till respektive evenemang, totalt finns 20 biljetter i prispotten.

Det enda du behöver göra är att maila mig på gustaf@mittforetag.com och kort (1 mening) berätta varför just du ska vinna biljetterna. Det bästa förslagen vinner! (biljetternas värde är 390 kronor).

Tävla senast imorgon tisdag den 22/5.

Vi ses i Norrköping och Stockholm. Njut av företagarvåren!

Gustaf

Mitt-Foretag-2011-Goteborg-Starta-eget-foretag

0 kommentarer

Taggar: Inga taggar
1, 2,

Mittföretag 2013

Möt våra bloggare!

För att ge våra läsare många vinklar och idéer tar vi löpande gästbloggare på MittFöretag.com

Till bloggarna

Bli medlem du också.
Helt kostnadsfritt.
  • Marknadsför ditt företag
  • Diskutera i forumet
  • Kommentera inlägg
  • Sök andra medlemmar

Redan medlem?