Choose your language

Sajten för dig som vill lyckas som företagare. Som får du ta del utav råd, tips, verktyg och andras erfarenheter. Du kan även bygga ditt eget nätverk av viktiga kontakter.
Gör MittFöretag till din startsida
Dela

Bli medlem direkt!
Helt kostnadsfritt.


  • Marknadsför ditt företag
  • Diskutera i forumet
  • Kommentera inlägg
  • Sök andra medlemmar

Här hittar du våra guider för företagare och starta eget-aspiranter. Välj bland kategorierna starta eget, försäljning & lönsamhet, marknadsföring & PR, ekonomi & bokföring, affärsjuridik, finansiering & riskkapital, personlig utveckling och många fler.

Affärsjuridik

[php function=14] Ibland kan affärsjuridiken verka krånglig och jobbig, men eftersom lagen säger att du ska ha koll på alla regler är det lika bra att läsa på. Vi har samlat våra bästa tips om avtal, viktiga lagar och regler, patent och varumärken, och mycket annat på den här sidan. Läs och lär.

Ekonomi & Bokföring

Vissa saker måste du ha stenkoll på i ditt företag, och dit hör bokföring och administration. Här går du in om du vill veta allt som är värt att veta om bokföring, budget, administration, revision, redovisning och så vidare. Klicka in på en gång!

Finansiering & Riskkapital

Finansiering är en viktig del i företagets verksamhet, både när du ska starta eget och när ditt företag växer. Affärsänglar, banken, Almi, riskkapital - vi reder ut begreppen för dig, och ger dig tips om hur just ditt företag kan jobba med finansiering. Välkommen in.

Försäljning & Lönsamhet

Om du frågar oss är försäljning och lönsamhet företagets hjärta och lungor. Just därför är vår avdelning om dessa ämnen fullspäckad, och här lär vi dig allt om säljtekniker, avslutsmetoder, sätt att hitta nya kunder och mycket, mycket mer. De här sidorna får du helt enkelt inte missa.

Import & Export

När ditt företag växer är det dags att titta på nya marknader, eller varför inte importera produkter eller tjänster från andra länder? I den här avdelningen har vi samlat en mängd tips som rör export och import. Klicka in här om du vill veta mer.

Internet & Sociala medier

Internet blir en alltmer viktig kanal för oss företagare att synas på. På de här sidorna går vi igenom allt ifrån marknadsföring på nätet, e-handel och sökoptimering; det vill säga hur du ska få ditt företag att hamna högst upp på Google. Du har inte råd att missa detta!

Ledarskap & Styrelse

Vi har valt ut en lång rad chef- och ledarskapstips som du har stor nytta av i ditt företag. Vi berättar också vad som gör ett styrelsearbete lyckat och varför det kan vara en framgångsfaktor för dig att ha en styrelse i ditt företag. Inte så dumt va?

Marknadsföring & PR

Plånboken är inte avgörande för hur du lyckas med marknadsföring, det finns en mängd olika sätt för dig som företagare att nå ut med ditt företag utan att behöva lägga ut alltför stora summor pengar. Här lär vi dig allt om automatisk marknadsföring, varumärken, pr och mycket mer.

Personlig Utveckling

Din livs viktigaste investering är i dig själv. Därför ägnar vi på dessa sidor tid åt en rad olika artiklar om personlig utveckling. Om du utvecklas kommer även ditt företag att ta stora kliv framåt. Läsning rekommenderas!

Rekrytering & Medarbetare

Rekrytering, personal och anställningar är klurigt till en början. Här ger vi dig all information och alla tips du behöver för att ditt företag ska växa med din personal. Vi berättar också om hur det är att ha anställda och vad du bör tänka på då. Sätt igång att läsa redan nu!

Privatekonomi

Här hittar du guider och tips som rör din privata ekonomi. Hur får du ut maximal avkastning från företaget? Hur ska du investera din överlikviditet? Vi har samlat råd som spänner över alla aspekter av din privatekonomi, speciellt anpassat för dig som driver företag.

Starta Eget

När du ska starta eget företag är det många pusselbitar som måste falla på plats. Här hittar du våra bästa tips om affärsplaner, affärsidéer, bolagsformer, företagsregistrering och mycket annat som hjälper dig på vägen. Sätt igång redan idag!

Övrigt

En del av våra tips passar inte in i någon av våra kategorier, men icke desto mindre är de värda att läsas. Botanisera gärna i den här guldgruvan av smarta tips som hjälper dig att lyckas med ditt företag.

Senaste artiklar

2014-07-02Tips & Guider

Så bygger du framgångsrika team i snabbväxande företag

Växande företag skapas genom en tydlig kultur där medarbetaren vet exakt vad som förväntas, och där varje individ ser möjligheten att hela tiden växa. Här kommer Richard Båges viktigaste råd om hur du bygger team i ditt bolag.   Dela framgång oc ...

0 kommentarer

2014-06-30Tips & Guider

Så blir ditt företag framgångsrikt under lång tid

När ditt företag ska utvecklas och växa är ni sårbara. Framgångsrika företag strävar efter en kultur där ni kämpar för att göra varandra lite bättre. Anders Lundin har studerat vad som karaktäriserar team som är framgångsrika över tid. Här får du han ...

0 kommentarer

2014-06-25Tips & Guider

5 steg till bättre affärer på LinkedIn

Alla möjligheter att skapa och fördjupa relationer med människor ger möjligheter till affärer. LinkedIn består av yrkesverksamma professionella och här finns därför många strategier som på ett eller annat sätt kan leda till affärer. Experten Henrik B ...

0 kommentarer

2014-06-23Tips & Guider

Lockar ditt professionella rykte rätt talang till ditt företag?

Ditt professionella rykte avgör din framgång som ledare. Det avgör vem kunderna lyssnar på, får förtroende för och väljer. Men det avgör i hög grad också hur attraktiv du upplevs vara för att locka den talang som kan utveckla ditt företag. Experten P ...

0 kommentarer

Mittföretag 2013

Möt våra bloggare!

För att ge våra läsare många vinklar och idéer tar vi löpande gästbloggare på MittFöretag.com

Till bloggarna

Bli medlem du också.
Helt kostnadsfritt.
  • Marknadsför ditt företag
  • Diskutera i forumet
  • Kommentera inlägg
  • Sök andra medlemmar

Redan medlem?